استفاده از خوراکی های سالم و مقوی یکی از نیاز های ضروری در سبک زندگی امروزی میباشد.میوه خشک نیز یکی از این خوراکی های خوشمزه بوده که مصرف آن کمک بسیار زیادی به سلامت جسمانی افراد میکند.
برای تهیه میوه خشک دو راه اصلی وجود دارد.اولین و راحت ترین راه خرید میوه خشک از فروشگاه های معتبر است و دومین روش تولید میوه خشک با دستگاه میوه خشک کن در خانه میباشد.البته از روش دوم نیز میتوان برای تولید میوه خشک عمده استفاده کرده و وارد چرخه این کسب و کار شد.
در این مقاله روش دوم یعنی تولید میوه خشک را مورد بررسی قرار داده و دستگاه میوه خشک کن را بررسی میکنیم که امروزه بسیار پرکاربرد بوده و بصورت گسترده از این دستگاه چه در خانه و چه در صنایع بزرگ استفاده میشود.
شاید با دیدن قیمت میوه خشک در بازار و فروشگاه ها به این فکر افتاده باشید که خودتان دست به کار شده و برای خودتان و یا برای فروش اقدام به تولید میوه خشک کنید.امروزه با پیشرفت تکنولوژی و وجود دستگاه های مختلف، به راحتی میتوان اقدام به تولید و فروش میوه خشک در خانه کرد.
البته برای این کار روش های سنتی مانند استفاده از فر و گاز و همچنین پهن کردن زیر نور آفتاب نیز وجود دارد که در ادامه معایب این روش هارا بررسی میکنیم.
دستگاه میوه خشک کن که میتواند بصورت خانگی و در ابعاد کوچک و یا بصورت صنعتی تهیه و استفاده شود، دستگاهی است که میوه، سبزی جات و صیفی جات را در کمترین زمان ممکن خشک کرده و به شما تحویل میدهد.
مهم ترین مزیت استفاده از دستگاه میوه خشک کن این است که محصول بدست امده از این روش طعم، رنگ، بو و مزه خود را از دست نداده و بهترین کیفیت را دارا میباشد.منبع اصلی این دستگاه ها برق خانگی و صنعتی بوده که به توجه به اندازه دستگاه برق مصرف شده نیز متغیر است.
دستگاه های میوه خشک کن خانگی دارای محفظه ای بصورت فلزی یا پلاستیکی در ابعاد کوچک بوده که درون آن طبقات توری فلزی وجود دارند که محل قرار گیری لایه های میوه و سبزیجات است.
همانگونه که در بالا اشاره شد، منبع اصلی دستگاه میوه خشک برق خانگی و یا صنعتی میباشد.برق دریافت شده توسط دستگاه ، بصورت گرما و حرارت توسط المنت های تعبیه شده در لایه های مختلف به طبقات مختلف دستگاه منتقل میشود.
مزیت این روش این است که پراکندگی دما در تمامی طبقات و بخش ها یکسان بوده و سبب میشود که تمامی میوه ها با گرمای یکسان و شرایطی مناسب خشک شوند. همین مورد سبب میشود که کیفیت میوه خشک حفظ شده و دچار سوختگی و یا خرابی نشود.ابعاد صنعتی دستگاه نیز به همین روش کار کرده با این تفاوت که گنجایش بیشتری نسبت به دستگاه های خانگی دارد.
وجود گرمای متعادل درون دستگاه سبب میشود که میوه ها ویژگی و خواص اولیه خود را حفظ کرده و همچنین بدلیل سریع بودن فرآیند خشک شدن میوه ها، احتمال ایجاد قارچ ها و انواع باکتری به صفر میرسد.
روش های دیگری نیز برای تولید میوه خشک وجود دارد اما این روش ها نیز معایبی دارند.در ادامه این روش ها و معایب آنهارا مورد بررسی قرار میدهیم.
یکی از روش های متداول خانگی برای تولید میوه خشک استفاده از فر و گاز میباشد.عیب اصلی این روش این است که فر و گاز مخصوص تولید میوه خشک نیست.گرمای تولید شده توسط فر بسیار بالا بوده و هماهنگی لازم را با شرایط میوه ها برای خشک شدن یکپارچه ندارد.
همچنین چرخش گرما در فر مرتب نبوده و همین امر سبب میشود که تبخیر آب به درستی صورت نگرفته و خواص میوه ها از بین برود.
قدیمی ترین روش برای تولید میوه خشک، پهن کردن لایه های میوه زیر نور آفتاب میباشد.این روش که امروزه بصورت گسترده ای استفاده میشود معایب فراوانی دارد.مهم ترین عیب این روش باز بودن فضای اطراف میوه ها و امکان ایجاد باکتری و قارچ ها میباشد.
این روش همچنین روشی بسیار کند بوده که صرفه زمانی و اقتصادی ندارد.بدلیل تغییرات هوایی و همچنین وجود چرخه شبانه روز، بسیاری از زمان را نمیتوان برای خشک کردن میوه ها اختصاص داد و نسبت تولید محصول به زمان متعادل نمیباشد.
بصورت کلی دو نوع اصلی برای دستگاه های میوه خشک وجود دارد.
در این نوع از دستگاه ها که عموما بصورت گرد میباشند، جریان گرما بصورت عمودی از کف دستگاه به سمت بالای دستگاه میباشد.طراحی و سایز این مدل از دستگاه ها بسیار ساده و کمتر بوده و برای استفاده خانگی مناسب است.
در این حالت از دستگاه ها، تولید و چرخش گرما از عقب و دیواره کناری دستگاه بوده و در کل دستگاه میچرخد.عموما شکل این مدل از دستگاه ها بصورت مکعب های بزرگ و کوچک بوده که فضای بیشتری به نسبت اشغال میکنند.بیشتری دستگاه های صنعتی و تولید عمده میوه خشک نیز به این صورت هستند.
اگر قصد تولید میوه خشک بصورت خانگی و یا تولید میوه خشک عمده را داشته باشید، استفاده از دستگاه میوه خشک امری ضروری است.کیفیت محصولات نهایی اهمیت بسیار زیادی دارد.این کیفیت هم میتواند در ظاهر محصولات و هم در خواص آنها و باطن محصولات باشد.
تنها روشی که کیفیت میوه خشک را حفظ کرده و بهبود میبخشد، استفاده از دستگاه میوه خشک کن است.با استفاده از دستگاه میوه خشک کن محصولات شما از آلودگی و باکتری ها دور بوده، خواص درمانی و املاح خود را حفظ میکند و همچنین ظاهر میوه ها در بهترین حالت قرار میگیرد.
برای خرید دستگاه میوه خشک باید نکاتی را مورد توجه قرار داد تا مناسب ترین نوع از دستگاه را تهیه کنید.
اگر قصد داشته باشید که دستگاه میوه خشک کن تهیه کرده و به تولید میوه خشک عمده و یا خانگی روی بیاورید، این مقاله راهنمایی مناسب برای شما است. تیم لیماک با عرضه انواع میوه خشک عمده ودستگاه میوه خشک کن مقصدی مناسب برای تهیه این دستگاه است.با مشاوران لیماک در تماس بوده تا بهترین انتخاب را در تهیه این دستگاه داشته باشید.
جهت مشاوره و استعلام موجودی محصولات و قیمت با مشاوران ما در تماس باشید.
14 نظرات
سارا کشاورز
سلام وقتتون بخیر.
قیمت دستگاه میوه خشک کن چقدر هستش؟
alireza663
سلام و وقت بخیر.
دستگاه میوه خشک کن دارای انواع مختلفی بر اساس طبقه بندی ، سایز و … دارد. برای دریافت بروزترین قیمت دستگاه های میوه خشک کن با پشتیبانی لیماک فروت در تماس باشید
farhad
تشکر از مطلب خوبتون.
دستگاه های میوه خشک کن خانگی نیاز به فضای زیادی برای نگهداری دارند؟
alireza663
سلام و تشکر بابت نظرشما.
انواع مختلفی از دستگاه های میوه خشک کن خانگی موجود بوده که برخی از انها حجم کمی را اشغال میکنند ولی گنجایش کمتری هم دارند.
شهاب
بنظرم تولید میوه خشک بصورت محدود و خانگی سود زیادی نمیتونه داشته باشه. روش صنعتی بخاطر حجم تولید بالا سود بیشتری به صاحب تولیدی میرسونه
alireza663
با سلام.
در صورتی که محصولات با کیفیت بالا و قیمت رقابتی داشته باشید صددرصد به سوددهی خواهید رسید
مونا
سلام.
ایا دستگاه های میوه خشک کن خانگی هم انواع مختلفی دارن؟ موقع خرید باید چه دستگاهی رو انتخاب کنیم؟
alireza663
با سلام و تشکر از نظر شما.
دستگاه های خانگی میوه خشک دارای انواع مختلفی بوده که عمده تفاوت آنها در گنجایش و ظرفیت دستگاه میباشد.
mani moradi
قیمت دستگاه میوه خشک کن خونگی چنده؟ خرید قسطی هم دارید؟
alireza663
با سلام
برای استعلام قیمت و شرایط خرید دستگاه میوه خشک کن با تیم فروش لیماک فروت در تماس باشید
lixo
اگر تعداد به تعداد خریداری بشه تخفیف و قیمت مناسب تر هم دارید؟
alireza663
با سلام
برای اطلاع از شرایط خرید تعداد دستگاه میوه خشک کن با تیم فروش و پشتیبانی لیماک فروت در تماس باشید
فروتچه
دستگاه تونلی بهتره یا کابینتی؟
alireza663
با سلام
در صورتی که قصد تولید میوه خشک عمده با حجم بالا و تا مقدار ۴۰۰۰ کیلوگرم را دارید ، دستگاه های تونلی مناسب تر بوده و ظرفیت بیشتری را نسبت به دستگاه میوه خشک کن کابینتی دارا میباشند.